Спомени от село Бояново:

Споделете вашите спомени свързани със село Бояново...

 • Спомен за дядо

  Вот: 2.8/5 (312 Гласа)

  Днес се навършват шест месеца от както моя дядо Панайот Янев Панайотов ни напусна. Както съм писал и преди, много ми беше приятно да ходя при него и той да ми разказва за миналото, за неговото детство, за войната, за Бояново и още много други истории. Дядо имаше една папка, в която си беше събирал всички важни документи, на нея пише: 'Лични документи на Панайот Янев Панайотов от 1928-ма год. до днес'. В тази папка дядо е събрал много документи, сред тях са и свидетелствата му от първи до четвърти клас. Към този спомен съм качил снимка с копие от свидетелството му за завършен първи клас. Удостоверението е издадено от Народно Основно Училище в Мурсатлий, околия Елховска на 9-ти юли 1929 година. В удостоверението са отбелязани успеха и извинените и неизвинени отсъствия и това, че ученика минава във второ отеление. Когато дядо ми е показвал тези удостоверения казваше 'Пламка виж дядо! Навсякъде пише: първо, първо...', както пише и на това удостовеерние, вдясно от номера.
  Хубаво е да имаш такъв спомен и се радвам, че дядо е събирал тези документи. Често, когато се прибера на село, отварям папката и ги разглеждам, и си спомням за него... Днес е ден, за тези които го познаваха, да си спомнят за Панайот Янев Панайотов...


  добавил:yanev83дата: 2013-09-22 10:03:57
  Споделете тази статия:

 • smaili1972: 7 0
  Пламене, ако можеш напиши още спомени от дядо си/лека му пръст/. Хубаво е човек да чуе нещо от хора, които са преживели толкова години, управници и политици. Никога не съм говорил с него, освен "здравей-здрасти", защото не го познавах добре.....Помня оня дядо, на когото беше къщата срещу магазина на кооперацията, в която беше 1-во кафето на Снежка, после на Доньо/лека му пръст и на него/, сега на Дида-той ми е разказвал за колективизацията в Бояново и т.н. Поздрави от Камено!
  yanev83: 4 0
  Ще напиша още спомени от дядо, неща които ми е разказвал. За съжаление не помня всичко с подробности, но това което помня ще го напиша.
  забележка: Трябва да сте влезли в профила си за да добавите коментар!