Новини от село Бояново:

Ако имате някакви новини свързани със село Бояново, споделете ги...

 • Водопроводната мрежа на Бояново отново в проект

  Вот: 0/5 (0 Гласа)

  На 16 април 2015, се проведе поредното заседание на Областния съвет за развитие на област Ямбол. На него са одобрени инвестиционните предложения на общините Елхово, Стралджа и Болярово, във връзка с разработване от Министерство на регионалното развитие и благоустройството на инвестиционна програма в подкрепа развитието на Северозападна България, Родопите, Странджа, погранични, планински и полупланински слабо развити райони.
  Инвестиционните предложения на община Елхово са насочени към подобряване водопроводната система на три от най-големите села – Маломирово, Раздел, Бояново. Вторият проект е за саниране на ОУ ”Св.Паисий Хилендарски”село Бояново. Ремонт и ново оборудване на МБАЛ „Св.Иван Рилски” град Елхово е третото предложение на общината.
  Не за първи път, обновяването на водопроводната мрежа и санирането на основното училище в Бояново се обсъждат и влючват в такива проекти.В началото на 2014 г Община Елхово внесе 6 допълнителни докладни записки пред фонд „Растеж и устойчиво развитие на регионите”. Общата стойност на проектите беше 12 мл лева и на 100 % финансиране от държавния бюджет.
  Между входираните проекти беше и реконструкция на вътрешната водопроводната мрежа в село Бояново на стойност над 2,5 млн. лева. Проекта включваше и възстановителните работи след подмяната на водопроводната мрежа.Другият проект, бе за извършване на ремонтни дейности с енергоспестяващ ефект на ОУ „Св. Паисий Хилендарски” – село Бояново, с обща стойност малко над 214 000 лева.
  Да се надяваме, че този път проектите ще станат реалност.


  добавил:katiaдата: 2015-04-17 17:10:25
  Споделете тази статия: • забележка: Трябва да сте влезли в профила си за да добавите коментар!