Новини от село Бояново:

Ако имате някакви новини свързани със село Бояново, споделете ги...

 • Проблема с водоснабдяването в Бояново се задълбочава

  Вот: 0/5 (0 Гласа)

  Проблема с водоснабдяването в Бояново става все по- голям и още по- лошото е че, за разрешаването му не се прави нищо радикално. Остарялата водопроводна мрежа е причина за авариите, които възникват през ден - два и жителите на селото, най- вече в крайните квартали са без вода. Два пъти бяха разработвани проекти по Европрограмите с помощта на Община Елхово за осигуряване на средства за подмяна на водопровода с ПВЦ тръби. Резултата е никакъв! Дори малкото останали съоръжения към мрежата, каквито са крановете са безстопанствени и занемарени. Не може да се въведе и режим за ползване на водата защото В и К Елхово е игнорирал ролята на тези съоръжения.Лятото е в разгара си, жътвата върви, температурите са над 35 градуса, на човек му се иска след тежкия работен ден да влезе в банята да си вземе душ.., но вода няма.! Питам, нормално ли е това през 2017 година, в село Бояново да нямаме елементарни условия на живот? До кога ВиК - Елхово ще продължава да копае улиците на селото, които и без това вече са в достатъчно лошо състояние пак в голяма степен благодарение на тях! Какви са тези аварии през ден и какво се случи с проекта за реновиране на водопроводната мрежа на селото?
  Някога бяха виновни казармите, селото беше и доста по населено, а сега останахме една шепа хора и пак вода няма!
  Що за услуга предлагат от ВиК, когато всеки път преди да пусне крана, човек трябва да се кръсти..?!


  добавил:yanev83дата: 2017-07-26 12:46:45
  Споделете тази статия: • yanev83:(08-02-17) 2 0
  Това не е нормално.. Вече седмица не е капнала капка вода от чешмата! Всеки ден разни работни групи на ВиК сноват нагоре надолу и резултат никакъв...
  vancheto:(08-18-17) 3 0
  Не само, че не е нормално, но е недопустимо подобно отношение спрямо жителите на село Боянов В тези адски жеги, да оставиш хората без вода (най-вече в крайните квартали) е истинско престъпление, а от хората (институциите), отговорни за подмяната на водопроводната мрежа и снабдяване на населението с вода, следва да се търси отговорност за малодушието и несправянето със задълженията си , за игнорирането на правото на човек да живее нормално в 21-ви век. Едно от най-важните условия на живот на човека е именно водата. Ако някой по веригата от когото зависи в селото да се поднови водопреносната мрежа и в селото да има вода го е забравил, нека да си припомни часовете в училище, учи се в началните класове.
  забележка: Трябва да сте влезли в профила си за да добавите коментар!