Новини от село Бояново:

Ако имате някакви новини свързани със село Бояново, споделете ги...

 • Бояновските кукери с покана за Франция.

  Вот: 2.66/5 (502 Гласа)

  В читалище 'Светлина - 1926' - с. Бояново е получена покана от International Show Parade, за участие на бояновската кукерска група в международен фестивал, който ще се проведе в периода 30 април - 2 май 2011 г. в гр. Компиен и гр. Нангис, Франция.
  Фестивалните дни ще бъдат 30 април и 1 май. Всяка група може да наброява до 45 участника. Разходите за нощувка и храна са за сметка на организаторите. Участниците трябва сами да поемат разходите по транспорта.
  Поканата за този фестивал е още едно признание за бояновските кукери, които допринесоха много за популяризирането на нашето село.


  добавил:chitalishteдата: 2011-03-26 23:55:46
  Споделете тази статия: • dimitrina:() 2 0
  ще отидат тези които могат да си позволят заплащането. не е задължително бройката да бъде от 45 участника пък и като ги гледах много от тях могат да си го позволят щом им се ходи.
  VedaS:() 3 0
  Не, не трябва така! Не е справедливо! И не става въпрос кой може да си го позволи и кой не, защото всички заслужават. Съжалявам, че до 25 март беше срока за кандидатстване с проекти по "мобилност" пред Министерството на културата точно за транснационален културен обмен на читалищни самодейни групи. Следващата покана за финансиране ще е през юни, но самото пътуване може да е през есенния календарен цикъл на фестивалите, а кукерите там по-трудно се вписват, все пак те са част от пролетната обредност, на която точно сега и е времето. Все пак има цял месец до тогава, ние цял общински кукерски фестивал спретнахме за по-малко от месец, та едно турне ли ще ни им се опре на златните ни момчета. Дори да се наложи доплащане от самите участници, според мен трябва то да е солидарно - или всички по равно, или никой да не плаща и да не ходи. Макар че това си е златен шанс за прослава на селото, общината, областта и РОДИНАТА!!
  dimitrina:() 3 0
  ами като сте знаели за тия проекти защо не сте кандидатсвали .защо стои човек в читалището именно за тия неща да следи и се интерисува.преди 30години имаше работа с читатели моите деца бяха едни от тях .
  didi_dobreva:() 3 1
  Има човек в читалището и цял ден този човек стои в интернет залата и се рови в интернет,но може би незнае къде да отвори за да види текущите и предстоящите проекти,а защо тези,които знаят не споделят,все пак това касае селото ни,касае групата която представя селото ни.Но нали е по-лесно да си извадим очите отколкото да се обединим и взаимно да си помогнем.
  kacarov:() 3 1
  Диде, не си ти човека, който ще казва какво ще става и кой ще ходи и кой не. Ако може някой да помага - добре дошъл, а ако не - не ни давай акъл. Ний не сме по глупави от теб.
  didi_dobreva:() 0 1
  Не вземам отношение относно това кой ще ходи и кой не,далеч съм от мисълта да Ви давам акъл,но помощта не винаги може да е само финансова.Не изразявам и никъде мнение,че сте глупави.Нито пък с мнението ми вземам страна...Защо ли мнинието ти е насочено точно към мен?...Не е така...Често виждаме сламката в окото на другия,но гредата в собственото си око не виждаме...за жалост,всички го правим
  plamen:() 0 0
  Уважаеми приятели, само едно мога да кажа, че ще се кефя във франция да гледам нашите кукери там и ще ги чакам с голямо удоволствие във Франция! Успех от мен!
  забележка: Трябва да сте влезли в профила си за да добавите коментар!