Новини от село Бояново:

Ако имате някакви новини свързани със село Бояново, споделете ги...

 • Женската Певческа Група с покана за участие в Еврофолк 2011

  Вот: 2.88/5 (322 Гласа)

  Преди няколко дни в Читалището се е получила покана за участие на Женската певческа група в Международният Фестивал "Еврофолк 2011", който се провежда вече 9-та година и в който вземат участие само групи,които както пише в писмото , цитирам "на Европейско ниво".
  Оказва се обаче, че Община Елхово може и ще осигури само транспорта. За да участва групата във този Международен Фестивал е необходимо да се заплатят по 35лв. на човек/те вкл. нощувката + закуска, сценична такса/.
  Призовавам Читалищното настоятелство да се събере и да подкрепи групата, като осигури необходимите на групата средства, защото и тази група носи слава и награди на селото.
  Това може да се окаже следващият ни трамплин към Европа...


  добавил:didi_dobrevaдата: 2011-03-30 22:46:54
  Споделете тази статия: • yanev83:() 2 0
  Много взеха да ни канят! Дано наистина да се съберат средства и да могат и кукерите и певческата група да вземат участие в тези фестивали. В коя държава ще се проведе фестивала 'Еврофолк 2011'?
  didi_dobreva:() 2 0
  Фестивала се провежда всяка година тук в България,през май във В.Търново,през юни Поморие,през юли в Несебър,август-Варна,септември-Обзор...класиралите се на първите места ще получат покана за участие за Фестивалите които се провеждат в Италия,Испания,Унгария и т.н. Зависи от това дали ще участва групата,а награда със сигурност ще има в това съм убедена защото където не е отишла групата от там не е донесла.
  didi_dobreva:() 2 0
  Относно това,че много ни канят...това само може да ни радва...това означава,че Бояново е живо,че тук са живи обичаите и че успяваме да ги предадем и да допренесем на селото слава.Бояново не е само точка отбелязана на картата на България.
  забележка: Трябва да сте влезли в профила си за да добавите коментар!