Новини от село Бояново:

Ако имате някакви новини свързани със село Бояново, споделете ги...

 • Помогни на кукерите! Купи картичка!

  Вот: 0/5 (0 Гласа)

  Помогнете на Бояновските кукери да отидат на Международния фестивал във Франция, на който са поканени. Както всички вече знаем, в читалище "Светлина" е пристигнала покана за това участие. Фестивалът се провежда в гр. Компиен и гр. Нангис (Франция) и започва на 30 април и продължава до 02 май 2011г. Не са покрити единствено разходите за транспорта до Франция. За доста хора от групата необходимата сума не е по възможностите им.

  Благодарение на Мария Димитрова, всеки от кукерите ще получи по равен брой картички. Една част от тях ще са с цена 2.00лв., а другите с - 10.00лв. Всяка картичка ще е с уникален номер, както и с написана цената върху самата картичка. Всеки от нас може да си закупи такава картичка и по този начин да помогне на един (или повече) от кукерите ни да съберат необходимата за тях сума.

  За информация и въпроси относно как можете да закупите картичката, моля, свържете се с администратор Калоян Желязков.


  добавил:k0kichaдата: 2011-04-05 18:43:58
  Споделете тази статия: • katia:() 2 0
  Хубава идея,но да разбираме ли,че всеки сам ще си продава картичките,щом получават по равен брой или някой друг ще ги продава.Трябва повече хора да имат достъп,сигурно и бабите ще дадат поне по 2 лв.
  k0kicha:() 2 0
  Да, всеки от кукерите сам ще предлага и продава собствените си картички.
  plamen:() 1 0
  защо да не помогна щом е за Франция съм съгласен приятели?
  plamen:() 0 0
  Като знам, че ще пътувам и аз за там за Франция също съм съгласен да помогна и аз също за кукерите и ще се радвам да ги посрещна в Франция мили приятели ?
  katia:() 0 0
  Пламене,преведи!
  VedaS:() 3 0
  Влизаме в акция в четвъртък! Тогава картичките ще излязат от печат! Дано нашата солидарност и щедрост са достатъчни, за да може капка по капка да се превърне мечтата ни в реалност! Благодаря ви, момчета, за съдействието! И не забравяйте - ДОБРОТВОРСТВОТО е висша ДОБРОДЕТЕЛ! И няма по-голямо удовлетворение от това да се чувстваш полезен! И това е най-голямата награда!
  VedaS:() 2 0
  Началото е поставено!!! В ръцете си държа първите две от страхотните картички на Кукерска група Бояново. Очаквам автографи от Златните ни момчета))
  dimitrina:() 7 0
  миме защо не обявите сумата която ви е нужна по точно не на теб на групата само пари трябват.пишете колко стотици хиляди много общо понятие.хората малко с резерви се отнасят към това начинание ако не бъде събрана сумата парите за какво ще се използват да не би за кръчма.на обеднелия народ му трябва прозрачност и 2 лева за тях са нещо.като подканвате хората доуточнявайте се.не ми се сърди в характера ми е да бъда директна.не е лошо това което сте намислили но на народа му трябва повече обяснения.....
  k0kicha:() 5 0
  Личното ми мнение по въпроса е, че някой трябваше да се заеме с тази инициатива. Да се питат кукерите, кой по-колко пари има за транспорта, да се съберат тези пари, да се изчисли какво остава да се събере, след което кметът на селото да разпространи инициативата за картичките, тъй като той познава доста ръководители на групите от другите села, те да разпространят и дори да си купят картички. От друга страна да се даде банкова сметка, която да бъде публикувана тук и да се търсят спонсори, както и доброволци-дарители. Да бъде обяване паричната стойност, която трябва да се събере и някой да ни информира за събраното до момента, което ще публикуваме тук в сайта.
  dimitrina:() 4 0
  прав си така ще бъде най добре ще има поне някаква прозрачност..
  VedaS:() 1 0
  За мен също е много важно всеки да знае за какво иде реч. За беда, и аз не съм съвсем наясно, защото има законни представители на институциите, които трябва да дават цялата информация официално. Аз знам това, което знаят самите кукери и информацията ми е основно от тях и от този сайт, т. е. - неофициално. Официално получих информация и покана за пътуване с тях като експерт по програмата за развитие на селските райони в частта за опазване на културното наследство и традиции от ръководството на община Тунджа, чиито кукери от Веселиново и Могила ще пътуват до Франция за същия фестивал. Но понеже ситуацията е сходна, мисля, че нещата стоят така и с Бояново: Домакините от Франция поемат разноските на групите БЕЗ транспорта, който до Южна Франция е около 11 хиляди лева. Разбрах, че в интернет имало оферти за значително по-ниски суми, които обаче не включват такси и там какво ли не, и смятам, че не са надеждни. Всеки може да сметне колко са километрите до там и колко вземат транспортните фирми на километър - тук и в чужбина. От награди кукерите и на Веселиново, и на Бояново имат по около 1500 лв. Община Тунджа и община Елхово ще дадат по 5000 лв. Участниците в групата от Веселиново събират от всеки по 150 лв. По толкова ще трябва и от участник от Бояново. За някой няма да е проблем, но за други - решихме с част от кукерите да направим картички, които всеки да продаде и да си заработи вноската. Събраните пари ще се внесат в общата сметка и заедно с парите от спонсорите ще осигурят средствата за пътуването. Ако не стане - с тия пари ще си купят хлопки, цървули.. или дори, ако питат мен, ще е по-добре да изчакат и по проект да си обновят целия реквизит и това да им е собственият принос. Вече не знам и аз колко пари дадох за участия на кукерите ни по фестивали, по конкурси, по празници. Но всичко, с което те ни се отблагодаряват (като Златната маска например), ме прави щастлива и за секунда не бих се замислила да им помогна пак... жалко, че не мога да им дам толкова, колкото им трябва и колкото заслужават, но колкото мога - ще ги имат. А мисля, че идеята с картичките е страхотна!! И дори смятам да им вземаме автографи!!! Дано бояновци са отзивчиви и щедри, а нашите момчета ще разнесат името ни в далечни земи!)
  dimitrina:() 5 0
  хората измряха има много хлопки и звънци под навесите не си давайте парите...
  countEsterhazy:() 5 0
  Може ли малко повече инфо. Колко души ще пътуват за Франция и колко време ще е престоят им там. струва му се че тази сума която се написа 11000 лева е прекалено висока. Транспортните фирми не са в позоция да диктуват условия, така, че с добър мениджмънт спокойно може да се свали до 7-8 хиляди, дори и по-малко.
  VedaS:() 1 3
  Да, може да свалят, ако оставят за сметка на групата всички такси, паркинги, застраховки и тям подобни. Всеки може да провери колко километра са до Нангис и Компиен и колко лева на километър вземат лицензираните транспортни фирми за пътуване в чужбина с категоризиран автобус. Иначе ... трошляци и ментаци и за 8 хиляди сигурно могат да се навият, особено ако просто вземат парите. А не дай боже да стане инцидент... Разбира се, никой не е длъжен да си дава парите. Всеки има право на избор. Моят съм си го направила и не съжалявам!
  dimitrina:() 7 0
  твоя избор миме лесно се избира нещо останах с впечатление че си купила и наградата или грешно съм разбрала...
  VedaS:() 0 0
  Ами грешно си разбрала. Бояновските кукери са печелили национални награди доста преди да се родим и ти, и аз. Няма нищо по-естествено от това една традиция, която се предава през поколенията, и тази любов към традицията да получава заслужена награда. спомни си оня филм за тях, който правиха преди ... не знам колко години - може би 20. И тогава си дойдоха с награда от Перник бащите и дядовците на сегашните кукери. Тогава КОЙ им КУПИ наградата?! И награда за най-автентична маска може ли изобщо да се купи, ако маската не е такава?? Моля те, не подценявай заслугите на нашите момчета. Бояново има нещо страхотно, което ни прави уникални, и трябва да го показваме на света по всички възможни начини. Няма да се уморя да го правя. И ще е хубаво, ако всички им помагаме , а не да ги обиждаме и обезкуражаваме. И наистина изборът ми е лесен, защото ги обичам и им вярвам))
  VedaS:() 0 2
  И ще бъде страхотно, Веско, ако имаш възможност да им предложиш оферта за пътуването. Групата е от 37-40 участника, автобусът трябва да има достатъчно място за маските. Фестивалът е 3 дни, още 4 е пътуването. Проверявали са оферти с автобуси под наем, където цената е на пръв поглед атрактивна, но като се сметне гориво, такси и т.н. - става убийствена. Продължават да търсят оферти, а аз продължавам да търся пари
  countEsterhazy:() 1 0
  1. Застраховката е 5-10 лева на човек. 2. Спокойно може да се намерят из цяла Европа стотици абсолютни без пари много удобни паркинги - предимно по бензиностанциите на Shell i IDS. Там има и бани и тоалетни. Освен това има десетки Autohofs, също из цяла Европа, кадето паринга за 24Н е не повече от 8-10 Euro. 3. Какви са тези такси за които пишеш? Ако са за аутобаните в Сърбия-Хърватска-Словения-Италия-Франция, само за инфо - ако се кара по националите не се плаща абсолютно нищо, освен винетката, която ако се купува за всяка една от преминаващите държави ще ви струва общо за всички държави - отиване и връщане не повече от 200-300 Euro (ако искате точно колко може да направя справка и да ви я предоставя утре). A propos, там националите са по-добри отколкото нашите магистрали и по тези, по които ще ви минава маршрутът няма никакви задраствания, за разлика от аутобаните в Италия и Франция. 4.Защо не направите оферта не на 1 или 2, или няколко транспортни фирми, а на 20-30. Вижте какви оферти предлагат, пазарете се, преценете и след това вземете решение. Спокойно можете да сведете цената на километър с ДДС до към 1.4-1.5 лева, като в него се включват всичко: такси, гориво, паркинги. Само отделно се плаща на шофьор, около 25 Euro на ден. И това е цената на пътуване с луксозен автобус на лицензирана транспортна фирма. Това е първото ми впечатление от разглеждането на няколко от десетките оферти в Интернет на автобусни фирми, които са дали и цена. Напълно съзнателно не предлагам дадена фирма, за да не се предизвикат спекулация, на които доста се начетох в последните седмици. Така че изборът си е само и единсвтено ваш.
  VedaS:() 1 1
  Ами аз нямам отношение към избора на транспортна фирма. Разбрах, че са проверявали в интернет и очакват някакъв проектодоговор... Лично аз не съм чувала допълнително да се плаща на шофьор, но щом казваш... И ако наистина си ползвал услугите на някоя фирма, още по-добре на няколко, и си доволен от тях, казвай и да им пращат запитване за оферта. Че няма време.
  dimitrina:() 5 2
  останах с това впечатление защото много се окайваш за незнам колко пари си похарчела.за това кой кога се е родил не бързай в бояново съм вече почти 40 г и на мен ми са известни някой неща.към момчетата моите адмирации и поклон за постигнатото повечето от тях са израстнали пред погледа ми поради естеството на работата която работих 23 г.отанах с впечатление че наградата без твоето тичане и пръскане на пари нямаше да я има. накрая бп ..о господе аз ли грешно ти се моля или ти грешно ме разбираш..повече от това не може да се каже....
  countEsterhazy:() 3 1
  Sorry, но който се занимава с организацията да си търси фирми - Интернет е достъпен за всички за щастие. Едно такова търсене не би отнело повече от 3-4Н с писането на оферти. Намесих се в разискването само да ви предпазя от прекалено надутите цени, които се споменаха.
  VedaS:() 2 2
  Защо все за купуване говориш? Има неща, които с никакви пари не могат да се купят. И не само с моето тичане и пръскане на пари се случиха хубави неща. Спонсорите са много, хората, които обичат и ценят Бояново са много... И не само кукерите разнасят славата на селото. Помагала съм и ще помагам и на групата за автентичен фолклор към читалището, които се надявам също да се върнат с награда от предстоящия конкурс. А що се отнася до упреците ти към мен, смятам, че единствения начин да си ги спестя, щеше да бъде просто нищо да не правя. Но не мисля, че така е правилно.
  dimitrina:() 9 0
  имаш свободно време правиш. не виждам какви упреци ти отправям просто си поспорвами по някой гледни точки не всички трябва да мислим еднакво.нали знаеш че в споровете се ражда истината .помагай сега ти е времето моето е минало за такива начинания...
  VedaS:() 1 2
  Горките момчета!! Няма да ходят във Франция!!! Събраха парите, но интригите и игрите се оказаха повече.. За радост - не са виновни този път бояновци... Знаех си аз, че има нещо нередно в толкова съкратените срокове за подготовка на толкова важно пътуване!! Просто явно са били резервната група... И когато титулярите събраха и те парите - пътуват те. Веселиново и Могила. Обидно е, че тази, която им изпрати поканата, опита да излъже... Но всяко зло за добро! Следващото пътуване ще е ФАКТ!! Министерството на културата през юни ще обяви поканите за международен обмен и то ще поеме разходите за транспорта ... а събраните пари ще се използват за обновяване на реквизита... И за ... но нека е тайна идеята засега, че надушат ли я Веселиновци, виж че пак ни прецакали ... А иначе, само почакайте, и ще видите какво ще измислим, за да покажем на света, че Бояново е единственото НАЙ-уникално кукерско село!!!!!!
  katia:() 6 0
  Как така,кукерите на Бояново- резерва,нали те са носители на Голямата награда-Златната маска? Или класирането не е критерий за участие във Франция?
  djcool:() 1 0
  Да ги махате тия картички и сложете по една кутия в хранителните магазини на селото с катинарче и да се събират там парите!
  bogomil98:() 1 0
  Аз предлагам да се сложи една кутия във всеки магазин , да се напише и там да се събират
  забележка: Трябва да сте влезли в профила си за да добавите коментар!