Новини от село Бояново:

Ако имате някакви новини свързани със село Бояново, споделете ги...

 • Поредната личност, свързана с Бояново - българският еквилибрист Енчо Керязов

  Вот: 2.97/5 (335 Гласа)

  Българският фолкор и българските народни песни ме вдъхновяват за работата ми, сподели за "Неделен Стандарт" еквилибристът Енчо Керязов. В момента той е звездата на водещия европейски цирк "Ронкали". Играе в края на тричасовия спектакъл. Обичам нашите ритми от малък. Научих ги от моите съселяни, които се събираха на площада в Бояново за поредната сватба или веселба, обяснява 38-годишният артист. Като акробат в началото е играл дори на Дунавското хоро. Неговият номер днес кара публиката да занемее. 9 минути съвършенство, в които дъхът спира. С уникалното си изпълнение през 2007 г. Енчо Керязов стана любимец на публиката в Монте Карло и накара журито на XXXI световен фестивал на цирковото изкуство да му даде без колебание "Сребърния клоун". Наградата връчи лично принцеса Стефани. "Той е не само с идеално телосложение и добре трениран, но и много интелигентен", коментира тогава качествата на уникалния ни акробат принцесата на Монако. Керязов стана първият български цирков артист, който взе престижното отличие за солово изпълнение. Бернард Пол, създател и директор на най-престижния цирк в Евросъюза "Ронкали", побърза да му предложи 5-годишен договор. Тази година изтича неговото едногодишно продължение.
  От малък исках да стана акробат, но никога не съм предполагал, че ще стигна толкова далеч, сподели Енчо Керязов.


  добавил:k0kichaдата: 2012-01-15 15:43:59
  Споделете тази статия: • kacarov:(01-16-12) 2 0
  Мисля, че с Енчо бяхме в предучилищна заедно, но не съм много сигурен, ако някой набор се сети да пише!
  k0kicha:(01-16-12) 3 0
  Той е бил в Бояново. Родителите му са били там и живял малко в Бояново. Но важното е, че е свързан със селото и самият той помни и разказва за престоя си.
  mimoza:(01-23-12) 0 0
  НЕВЕРОЯТНА ЛИЧНОСТ.... ЗА ЕНЧО И НЕГОВОТО СЕМЕЙСТВО МОГАТ ДА ВИ РАЗКАЗВАТ МОИТЕ РОДИТЕЛИ......БЯХА,СА И ШТЕ БАДАТ ЕДНИ ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ ПРИЯТЕЛИ,КОИТО ПОЗНАВМ....
  забележка: Трябва да сте влезли в профила си за да добавите коментар!