Новини от село Бояново:

Ако имате някакви новини свързани със село Бояново, споделете ги...

 • ЗЛАТЕН МЕДАЛ за фолклорната певческа група от с.БОЯНОВО

  Вот: 2.65/5 (329 Гласа)

  Фолклорната певческа група към НЧ"Светлина -1926г" с.Бояново се завърна от участие от Световния шампионат по фолклор"World Folk 2012", който се провежда в Курортния комплекс"Слънчев бряг", гр.Бургас, гр.Поморие, гр.Несебър и гр.Свети Влас от 23 август до 2 септември 2012год.На шампионата участват повече от 100 групи от 26 страни.Нашата група се яви на 25 август на откритата сцена в"Анфитеатър-Арена" в Свети Влас.Поредна награда на групата тази година, което е доказателство, че фолклорните традиции в Бояново са живи и добре съхранени под ръководството на ръководителя на групата Атанас Палов.
  Фолклорната певческа група бе удостоена от журито с голямата награда :
  ЗЛАТЕН МЕДАЛ на Световния шампионат по фолклор"World Folk 2012". Групата получи също и дипломи:
  -Световен шампион на Световния шампионат по фолклор "World Folk 2012".
  -Лауреат на Световния шампионат по фолклор "World Folk2012".
  -За достойно представяне в Световния шампионат по фолклор.
  -За съществен принос към запазване и развитие на традиционните изкуства по фолклор.
  В категория индивидуални изпълнители - Ганка Райкова бе удостоена със СРЕБЪРЕН МЕДАЛ на Световния шампионат по фолклор"World Folk 2012".
  От сърце благодарим на участниците в Световния шампионат по фолклор за техния неуморен труд и отличието което получиха, и на хората , които ги подкрепиха финансово за да могат да отидат на Световния шампионат.Пожелаваме им успех на предстоящия XIV Международен фестивал в гр.Раднево.


  добавил:chitalishteдата: 2012-08-28 16:35:53
  Споделете тази статия: • yanev83:(08-28-12) 4 0
  Браво! Само така и успех на следващия фестивал в Раднево!
  vancheto:(08-29-12) 4 0
  Честити да са ни наградите!Пожелаваме успех, но следва и да се замислим, че може би само певческата група и кукерите са тези, които ни представят и ни карат да се горедеем с името Бояново....Повечето от жените в групата са на възраст, жени, в които все още гори пламъка на българската народна песен и всеки път, когато излязат на сцената дават всичко от себе си, за да ни зарадват с награда, да се заговори за Бояново. Но докога ли?! А след тях?!.....
  забележка: Трябва да сте влезли в профила си за да добавите коментар!