Новини от село Бояново:

Ако имате някакви новини свързани със село Бояново, споделете ги...

 • Весела Коледа и Щастлива Нова година!

  Вот: 0/5 (0 Гласа)

  Измина и още една година...!Година, за някои изпълнена с радостни моменти, за други - не толкова...но вече сме пред прага на 2013-та.
  През отиващата си 2012 година, за нашето село се случиха доста запомнящи се неща. Нека заедно проследим изминалата година и нейните събития!
  Сайтът Boyanovo.info започна 2012 година със създаването на своята седянка. Мястото, където бързо можеш да споделиш твоята новина, настроение или пожелание.
  През февруари месец нашите кукери участваха във фестивалите "Сурва 2012" - гр. Перник и "Кукерландия 2012" - гр. Ямбол. По регламент във фестивала в гр. Перник, представянето ни не участваше в класацията, тъй като кукерите на селото ни спечелиха голямата награда на "Сурва 2011".
  На 06 Март 2012г. в Бояново се проведе и първият Общински кукерски празник, в който участие взеха 6 кукерски групи.
  През юни месец се проведе и Съборът в село Бояново. Отново продължихме традицията и идеята за футболния турнир, като този път отборът на село Чарган взе участие срещу нашите футболисти. Турнирът отново завърши с мач на ветераните.
  Запомнящи се ще останат и участията на фолклорната певческа група към читалището във фестивала "Богородична стъпка," и най-вече в Световния шампионат по фолклор "World Folk 2012" в Св.Влас,където групата бе удостоена от журито с голямата награда - Златен медал и дипломи.
  През месец септември бе създаден и футболният отбор на село Бояново - "Бояново 2012", който ще продължи участието си в "Б" Окръжна група на Ямбол и през идната година.
  През декември месец, бе завършена и реконструкцията на пътната отсечка към село Бояново - факт,който всички чакахме години наред.
  Това бяха най-важните и хубави моменти през изминалата година. Следва продължение....

  Всяко коледно пожелание може да се сбъдне, ако вярваш истински в него. Повярвай и то ще се сбъдне!... Най-хубавите моменти от тук нататък предстоят!Нека заедно ги изживеем!
  Весела Коледа и Щастлива 2013-та година от Boyanovo.info


  добавил:k0kichaдата: 2012-12-23 11:58:39
  Споделете тази статия: • забележка: Трябва да сте влезли в профила си за да добавите коментар!