Новини от село Бояново:

Ако имате някакви новини свързани със село Бояново, споделете ги...

 • Тъжното училище на нашите пораснали деца

  Вот: 2.74/5 (315 Гласа)

  На 24-май прочетох статията - поздрав и тъга на бившата учителка Мария Карамихалева, и макар да ми стана болно от прочетеното не взех отношение,но днес нещо, което видях ме провокира на напиша това. Училището, което е съградено преди 150г. търсеше да събере циганчетата по улиците, за да фигурират при проверка от РИО - гр. Ямбол и с това да може да съществува и през следващата година.
  Г-жо Директор, нямам честта да ви познавам, но моите деца помнят и с умиление говорят все още за своите първи учители, тези които ги научиха на четмо и писмо, и с радост бяха приели новината, че училището ще отбележи своя юбилей. Но, уви! Това явно няма да стане.
  Училището, оня жужукащ кошер от прекрасни деца и още по-всеотдайни учители, които все още с гордост си спомнят, че са възпитаници на това училище,в което са учили техните деди, родители и те самите. Не зная Вие след години, когато чуете за това училище, ще трепне ли нещо във Вас? Едва ли, Вие няма с какво да го запомните, освен, че на гърба на 40 деца от малцинството сте излезли в заслужен пенсионерски отдих.
  Ако съм на Ваше място това няма да ме радва.
  Училището тъгува. Тъгува за своите "пчелички" станали достойни хора, тъгува за останалите им все още живи учители, които с радост щяха да видят плода на своя труд - учители, инженери, икономисти, историци и много още престижни професии, реализирани успешно в живота.Но, явно всички не мислим еднакво!


  добавил:dimitrinaдата: 2013-06-04 12:56:58
  Споделете тази статия: • забележка: Трябва да сте влезли в профила си за да добавите коментар!