Новини от село Бояново:

Ако имате някакви новини свързани със село Бояново, споделете ги...

 • Бояновски събор - 2013 г - І част

  Вот: 2.66/5 (299 Гласа)

  На 22 и 23 юни с богата културна и спортна програма се проведе събора в с Бояново.
  Кмета на с. Бояново г-н Кръстьо Иванов откри събора на селото с изложбата на която, бяха представени картини живопис на художниците Коста Стоянов и Цветан Казанджиев в ритуалната зала на кметството. Интереса към изложбата беше голям. Там присъства и майстора дърворезбар Христо Пейчев, който отвори бутилка шампанско за художниците и събора.
  Около 10.00 часа на стадиона започна футболния турнир за деца и мъже. Децата на Бояново сформираха два отбора. Награди имаше и за победителя и за победения - парична награда и сладолед за всички. По-оспорван беше двубоят между отборите на футболистите-ветерани срещу ФК Бояново-2012 - съдия на мача Йордан Бончев. ФК Бояново-2012 спечели турнира с резултат 3:2 и получи преходната купа и парична награда от 200 лв.
  На стадиона се проведоха традиционни народни борби в памет на заслужилия треньор Демир Демирев. Официални гости на борбите бяха - Станка Златева и децата и внуците на заслужилия треньор Демир Демирев, които откриха борбите с демонстрационна среща.Ето и победителите в различните категории:
  - деца - Мехмед Хасанов Мехмедов от Ямбол;
  - кадети - Стилиян Красимиров Ивайлов от София;
  - лека категория - Валентин Бенишев то София;
  - тежка категория - Михаил Михайлов Дончев;
  Победителите от тежка и лека категория се бориха за приза на срещата - агне. Съдия на срещата беше самата Станка Златева, която връчи наградата на победителя Валентин Бенишев . Организаторите на събора подариха агне и на Станка Златева


  добавил: анонимно дата: 2013-06-24 12:02:50
  Споделете тази статия: • забележка: Трябва да сте влезли в профила си за да добавите коментар!