Новини от село Бояново:

Ако имате някакви новини свързани със село Бояново, споделете ги...

 • Бежански лагер в Бояново

  Вот: 2.74/5 (382 Гласа)

  Заради увеличаващия се брой бежанци на територията на България, се наложи спешен оглед за да се определи кои от бившите казарми стават за бежански лагери. Според източници от МВР и МО , бившият сапьорен батальон в с. Бояново е вероятно място за такъв лагер.

  Според думите на кмета Кръстьо Драганов експерти са оглеждали бившите поделения и според него ще се спрат на сградата на батальона, която е сравнително по-нова от останалите.
  А, преди две години:Правителството определи пет терена, на които могат да бъдат изградени бежански лагери, в случай, че страната ни бъде атакувана от вълна имигранти, търсещи убежище, научаваме от Агенция КРОСС. Става дума за бивши военни поделения край елховското село Бояново, бойчиновското село Охрид, кресненското село Сливница и до градовете Сеново и Любимец, съобщи вестник „Труд“.
  Всичко това фигурира в специален план за действие при временна закрила. Документът ще бъде активиран, ако повече от 500 бежанци нахлуят в страната в рамките на 24 часа.За временните приемателни центрове, МВР вече е осигурило 125 палатки с осем места всяка от тях, 10 палатки за столови, събиращи 45 души, шалтета, възглавници, хавлии и походни легла за 1000 души. Тепърва предстои да се купят 142 печки “Чудо”, 130 солници и оцетници, 20 тона дърва за огрев и 10 телевизора, 2 ръчни сирени и 2 мегафона. В плана е записано, че ДАНС и външното ни министерство трябва своевременно да информират правителството за риска от бежанска вълна.


  добавил: анонимно дата: 2013-09-04 18:49:12
  Споделете тази статия: • yanev83:(09-06-13) 2 0
  Според министъра на вътрешните работи, разпространилата се новина, че в село Бояново ще бъде създаден бежански лагер е спекулация, тъй като резултатите от проверката на държавните имоти в Ямболска област все още не е приключила и няма никакво взето решение. Проверката тряба да приключи до 13-ти септември.
  забележка: Трябва да сте влезли в профила си за да добавите коментар!