Новини от село Бояново:

Ако имате някакви новини свързани със село Бояново, споделете ги...

 • Размишления...

  Вот: 2.73/5 (380 Гласа)

  Колко е хубаво нашето село! Каква красива природа! Но кой оценява това?! До красивите борове на север до селото са изхвърлени всякакви боклуци, кога ще се научим да пазим природата, чистия въздух, зелената тревичка, рекичката, която също е потънала в боклуци. Малко са хората, които милеят за природата. Вярно е, че културата и възпитанието липсват у много от хората, но може би трябва да има контрол от самите нас.
  Освен чистотата на селото, което е не малък проблем, болен проблем са и честите кражби. В селото живеят хора по - голямата част, от които болни и възрастни. Хората в селото не живеят добре. Болните и възрастни хора едва свързват двата края с малката си пенсийка. Другата част от населението са ромите(храненици на държавата), тези хора са мързеливи и безотговорни. Не стига, че получават детски надбавки за многото деца, които имат, но и постоянно разграбват, обират къщите от селото. Безнаказаността им дава свобода да крадат от съзнателните и добри хора в селото. Без преувеличение селото е 'пълно с крадци'. Кога хората ще заживеят спокойно? Може би е време да си намерят мястото тези престъпници, които отдавна не са вече малолетни. Дори заселилите се англичани в селото, хиляди пъти съжаляват, защото са били многократно обирани. Интересно е, че обирджиите са едни и същи и се знаят, но с нищо не се наказват. Част от тях крадат, за да си набавят пари за дрога, други крадат, защото били 'гладни'. Кога ще се спре безотговорното производство на деца, които не мога да се изхранват от родителите роми? Защо не се впрегнат тези хора да работят, а им се дават на готово социални помощи? Нима трябва да си циганин, за да живееш без да работиш? Някой работят за да живеят, а други живеят, за да раждат деца и да получават социални помощи за тях.
  Честита Нова година мои съселяни! Нека през новата година престъпниците да си получат заслуженото, а на добрите и трудолюбиви бояновци желая здраве и спокойствие.

  Габриела - една от потърпевшите.


  добавил: анонимно дата: 2014-01-09 11:46:43
  Споделете тази статия: • забележка: Трябва да сте влезли в профила си за да добавите коментар!