Новини от село Бояново:

Ако имате някакви новини свързани със село Бояново, споделете ги...

 • Кукери

  Вот: 2.67/5 (329 Гласа)

  Разбрах, че награждаването на победителите със ЗЛАТНАТА МАСКА ще бъде на 25 февруари, петък, непосредствено преди Сирни Заговезни. Кукерския празник в Бояново е бил винаги последната събота от месец февруари. Подготвяме с община Елхово и с приятели гостуването на групи от Веселиново, Чарган, Стралджа ... и официално връчване на маската на златните момчета.
  За съжаление датата на празника е изтеглена за 16, преди маската да е в Бояново, заради пътуване в Гърция на част от групата!!!


  добавил:svetlioдата: 2011-02-01 15:07:25
  Споделете тази статия: • kacarov:() 0 0
  Светльо, бъркаш в Бояново е на 19
  vancheto:() 0 0
  Ако на 25.02. е награждаването, то това е в навечерието на Месни заговезни, които тази година са на 27.02.(неделя), а Сирни заговезни е на 06.03.
  Galina:() 0 0
  Когато и да е там смеее
  VedaS:() 0 0
  Последно май ще е на 20 февруари, неделя. На 19 е Денят на обесването на Левски и не е редно да има празненства.
  katia:() 0 0
  А,аз чух днес в кметството,че връчването на наградата ще бъде на 25 март и в Бояново.На връчването ще присъстват и други кукерски групи,ще бъде малък празник по връчването.
  plamen:() 0 0
  Може и така да е зависи от доста средства за всичко това, но може и да има кукери
  svetlio:() 0 0
  да на награждаването ще има групи от Чарган Веселиново Стрлджа
  didi_dobreva:() 0 0
  Това ще се превърне един страхотен и отдавна жадуван празник за селото...молбата ми е да обявите тук сайта точната дата за да знаят и тези които не са си постоянно на село за да могат да си дойдат ако имат тази възможност ...все пак официалното връчване на Златната маска ...си еи събитие което е недопустимо човек да пропусне...и не се случва всеки ден...БРАВО момчета само така,желая Ви от сърце награда след награда,прославяйте селото с гордо вдигнати глави...Успех и в Гърция
  galq:() 0 0
  и ако е възможно побликуваите и снимки ))
  забележка: Трябва да сте влезли в профила си за да добавите коментар!