Новини от село Бояново:

Ако имате някакви новини свързани със село Бояново, споделете ги...

 • ОУ "Св. Паисий Хилендарски"- Ден на розовата фланелка

  Вот: 0/5 (0 Гласа)

  Днес в двора на ОУ “Св. Паисий Хилендарски” с.Бояново се проведе мероприятие, посветено на Деня на розовата фланелка- световен ден за противодействие на тормоза в училище.
  Участие взеха всички ученици и учители. Облечени в розови фланелки, с балони в ръцете ни постери, отричащи агресията в училище, учениците апелираха за спокойна училищна среда. Отрекоха тормоза, обидите и насилието.
  В днешния ден в ОУ „Св.Паисий Хилендарски” с. Бояново бе създаден и клуб „Миротворци”. Бяха избрани отговорници (ученици от 7 и 8 клас), а всички останали ученици проявяват желание за участие в клуба. Предвиждат се дейности, свързани с мира и доброто съжителство, както в училище, така и извън него. Отговорните за това ученици ще организират, с помощта на учителите, мероприятия свързани с тази кауза. Под формата на рисунки, колажи, портфолиа и др. ще се популяризира идеята за мир и любов между всички хора.


  добавил:katiaдата: 2015-02-25 23:41:31
  Споделете тази статия: • vancheto:(02-26-15) 2 0
  Браво! Много добра инициатива от страна на учителите и децата, свързана с борбата срещу насилието и агресията в училище. Агресията,която проявяват децата според мен е в резултат на това, което се случва вече 25 години в обществото ни - деградация на моралните ценности, взаимоотношенията в семействата, които едва оцеляват в тези трудни времена, липсата на добрия пример, всичко това кара децата да реагират с агресия . Нека този ден се превърне в традиция, като начало на нещото, което да накара децата да се замислят, че могат да се чувстват по-добре в училище, да не са нещастни, наранени. А ние, възрастните, да им вдъхваме увереност, да ги учим да открият доброто у себе си.
  забележка: Трябва да сте влезли в профила си за да добавите коментар!