Новини от село Бояново:

Ако имате някакви новини свързани със село Бояново, споделете ги...

 • Кражбите в Бояново продължават

  Вот: 0/5 (0 Гласа)

  През изминалата седмица в селото бяха извършени много кражби, предимно на кабели от електрически инсталации от домовете и стопански постройки в дворовете. Някои от тях са уведомили полицията, но много от потърпевшите вече не виждат смисъл от подаването на жалби защото не вярват, че някой ще им върне откраднатото и престъпника ще бъде наказан.
  Вчера жител на селото, който не пребивава постоянно в селото е установил, че вратата на стопанската му постройка е разбита. След оглед е разбрал, че са му откраднати електрожен, ел. помпа и други по дребни вещи. Полицията е уведомена за извършената кражба.


  добавил: анонимно дата: 2015-04-18 12:48:43
  Споделете тази статия: • vancheto:(04-18-15) 4 0
  Крадците в село са едни и същи лица. Хората ги знаят кои са, но по-лошото е, че и ПОЛИЦИЯТА ги знае, идва на местопрестъплението, установява липсите, написва си протокола и толкова.Имитират дейност, че уж са загрижени за сполетялата те беда ,че ти съчувстват, зададат 2-3 въпроса от типа - чул ли си нещо, забелязал ли си в последните дни нещо различно от обичайното, някакви съмнения имаш ли т.н. И най-много да те "посъветват" да подадеш жалба.След това , ставаш част от полицейската хроника.Не се прави нищо, за да бъдат задържани наказани виновниците, и да няма протоколи - "задържани и освободени след 72 часа". Защото свободни, престъпниците отново тормозят и ограбват труда и покъщнината ни,всяват страх и несигурност в душите на възрастните и самотни хора. И как да е другояче, когато знаят, че за тях законите не важат, а следователно и наказания няма. За съжаление такава е нашата действителност, но не унивайте и не се отчайвайте,мили хорица, все пак - "родната полиция ни пази!"
  забележка: Трябва да сте влезли в профила си за да добавите коментар!