Новини от село Бояново:

Ако имате някакви новини свързани със село Бояново, споделете ги...

 • Завърши ремонта на покрива на читалището в село Бояново

  Вот: 0/5 (0 Гласа)

  Днес завърши първия етап от ремонта на читалище 'Светлина - 1923' - с. Бояново, който се състоя в цялостното ремонтиране и обновяване на покрива на сградата. Изцяло са подменени гредите, ламперията и керемидите на покрива, както и улуците. Предстои да бъдат сменени и водосточните тръби. По думите на ръководителя на обекта до края на месеца сградата трябва бъде боядисана отвън. Предстои също да бъде подменена и дограмата на фасадата, а останалата ще бъде ремонтирана и освежена. За момента това са предвидените за извършване дейности по ремонта на читалището.
  Днес се очакваше в читалището да пристигне представител на общината, който да направи оглед на читалището отвътре. Целта на огледа е да се реши, дали ще има възможност сградата да бъде ремонтирана и отвътре, и най - вече тавана на сградата, който е в изключително лошо състояние.


  добавил:yanev83дата: 2015-06-24 22:05:15
  Споделете тази статия: • yanev83:(06-24-15) 3 0
  Несъмнено читалището ще стане много хубаво отвън и вече започва да изглежда много по - добре с новия покрив, а след като се боядиса и се смени дограмата на фасада ще стане, като чисто нова сграда отвън. Определено обаче сградата има нужда от ремонт и отвътре и се надявам след посещението на представителя от общината днес да се отпуснат пари и това да се направи.
  MariaGantcheva:(07-30-15) 2 0
  Мисля, че читалището е едно от сърцата на Бояново.Това е мястото на което ходят хората, които обичат знанието, изкуството, а навремето беше и място за срещи. Много се радвам, че е ремонтирано! Браво! На тази сцена съм гледала много известни за времето си артисти...дори Стоянка Мутафова! Това е една от културните страници на Бояново и много е хубаво, че не загива. Може би и името му е свързано с думите " не се гаси, туй що не гасне" . Дано много други деца като тогава ние, ходят да четат там Пипи дългото чорапче , друго, което е по- различно от компютрите, а концертите да изпълват както преди цялата зала. Желая това място да остане Светлина за всички, които имат нужда от нея!
  забележка: Трябва да сте влезли в профила си за да добавите коментар!