Новини от село Бояново:

Ако имате някакви новини свързани със село Бояново, споделете ги...

 • И в наше село изборите чукат!!!

  Вот: 0/5 (0 Гласа)

  Пак е предизборно,пак е вълнуващо но не за избирателя а за кандидат-кметовете в населените места.Много пъти съм се чудила защо тая уж не толкова заплатена позицията в управленческата власт и то в най-долното стъпало на властта е толкова апетитна и мераклийска.Е,не че не мога да си дам отговор но ми е интересно кандидатите какво ще отговорят на това.
  За да можем да направим правилният избор ние трябва да можем сами да се уважаваме,а после да чакаме друг да ни уважава и помага.
  Трябва да умеем сами да поемаме отговорност за своя живот,сами да умеем да правим правилният избор,а не да чакаме някой да ни каже,гласувай за този или оня.
  Сега всички в един глас ще ни изпращат послания,ще ни агитират в своята способност и какво ние трябва да се подаваме на всичко това ли?
  Да се страхуваме да попитаме тоя който е стоял два мандата какво благо направи на хората в своето родно село,на другия който преди него също не стори нищо.
  Повечето сме се вкопчили в идеята на своята партия на която симпатизираме и не поглеждаме кой ще застане там горе на мекото кресло,дали ще мисли за нас или пак за себе си,но ще го почувстваме когато стане късно.
  Мислим ли, че пак не дадохме шанс на нито един млад кандидат,който да може да гледа с далновидност и разбиране напред,който ще знае и ще умее да стори нещо добро за селото си. А пак на хора които са с години пенсионери или чакат своята, а това което ще получат е тяхното благо за по- добър живот,да не мислим че от много обич към селото се напъват за кметският стол .
  Нека бъдем независими и в мислите си и в действията си,нека не се влияем от чуждите препоръки,нека всеки сам решава само така може да вървим напред! Живота е доказал,че ако се оставиш да зависиш от друг никога прогрес няма.
  Задайте своите въпроси,поискайте своя отговор за тия последни 16г какво е направено за селото,колко дупки се запушиха по улиците да не се спъва и без това останалото малко и застаряло население на Бояново.Ако в Елхово има живот то и в Бояново и останалите села трябва да се мисли Елхово не е олицетворение на този красив край.
  Нека искаме своето и не вярваме само на сладки приказки и лъжливи обещания.МЕСТНИ ИЗБОРИ-първото стъпало на властта,първото място до което обикновените хора трябва с лекота да прекрачим!!!


  добавил:dimitrinaдата: 2015-10-03 20:38:12
  Споделете тази статия: • dobrev:(10-03-15) 3 0
  На кого да си задам въпросите,че да очаквам компетентен отговор?? Да обявят всички кандидат-кметове кога,къде и от колко часа ще направят среща с избирателите,да представят отчет какво са постигнали за благото на селото и неговите жители през изминалите мандати и какво ще направят,ако бъдат избрани.Кмет на населено място има много права и СТРАШНО МНОГО задължения според Закона за МВМС.
  koko:(10-12-15) 3 0
  Силните кандидати търсят публична изява и диалог с избирателите. Чудя се защо нашите кандидати мълчат! Някои ще продадат гласа си, други ще предпочетат партията, която е издигнала кандидата, приятеля или роднината, но не малка част са тези, които просто търсят подходящия.....Този, който ще посочи конкретни мерки и начина по който Бояново ще се възроди и промени.
  dimitrina:(10-13-15) 6 0
  Силните кандидати не трябва да ходят с колите из разкопаните улици на Бояново да си търсят гласоподаватели,а трябва гордо да застанат пред малобройното население и да кажат какво ще сторят ,ако спечелят избора.Че няма да мълчат на заседанията в Елхово,а ще искат и за селото нещо.Ние не искаме много,нито шадравани като в Елхово на 100м един от друг,нито луксозно направени улици.Ние искаме запълнени дупки по улиците и внимание когато се наложи да потърсим помощ от кметството.Децата ни напуснаха на всички Бояново,те желаят ние да живеем в безопастност ,да не мислят своите самотни родители.Хайде,кандидат кметове излезте и с прости думи го обяснете това на своите гласоподаватели!!!!
  забележка: Трябва да сте влезли в профила си за да добавите коментар!