Новини от село Бояново:

Ако имате някакви новини свързани със село Бояново, споделете ги...

 • Ще има ли протести в Бояново ...

  Вот: 0/5 (0 Гласа)

  В последния месец Бояново присъства все по често в новините на централните медии по повод изграждането на бежански лагер в изоставените бивши военни поделения. Тази вечер в централната емисия на БТВ новините кметът на селото заяви, че не е информиран официално за това решение и недоумява защо правителството мълчи. Говори се, че 2000 бежанци ще бъдат настанени в палатки и фургони в бившите казарми и дори, че тези мигранти, които Европа ни връща сега ще бъдат предимно с криминални досиета. Тази несигурност всява страх и паника в местното население - предимно възрастни и безработни хора. Към момента няма никакво движение около казармите и нищо не подсказва за коментираните ремонти, но факт е че вече втора комисия е идвала на оглед. И когато вероятността 2000 бежанци да бъдат настанени в Бояново стане официално решение, сигурно ще е много късно да протестираме и заплашваме със затваряне на пътища.


  добавил: анонимно дата: 2016-09-26 23:18:50
  Споделете тази статия: • vancheto:(09-27-16) 2 2
  В Бояново намеренията на управляващите са да направят бежански център в едно от трите бивши поделения на селото – на сапьорния батальон. Площта на трите казарми е общо 700 дка, а на сапьорното около 150 дка, обясни пред “Труд” Драганов. Той призна, че от съселяните си научил, че миналия петък областният управител на Ямбол заедно със специалисти по ВиК и електрификация огледали терена. “Никой не ме е търсил, нито е разговарял с мен по темата за бъдещ бежански център”, призна Драганов. (в.„Труд“) Областният управител да не ходи на оглед в Община Елхово, а де се ОГЛЕДА в Община Ямбол, че и там има изоставени поделения,в които да настани мигрантите, защото на всички ни е ясно,че тези хора не са бежанци. Община Елхово вече си има от тях предостатъчно, и настаняването на още мигранти ще е пагубно за региона.- Бояновци, да защитим селото ни!
  ObiChLiFk0:(09-27-16) 2 0
  Не само протести , но и към сблъсъци може да наклонят нещата ... Лъкът не е огнестрелно оръжие ... и не оставя следи ...
  забележка: Трябва да сте влезли в профила си за да добавите коментар!