Новини от село Бояново:

Ако имате някакви новини свързани със село Бояново, споделете ги...

 • ПРОТЕСТ! БОЯНОВО ЗА БЪЛГАРИТЕ!

  Вот: 0/5 (0 Гласа)

  На 29 октомври ще се проведе протест против настаняването на бежанци на територията на село Бояново (област Ямбол). Протестът е с начален час 9:00 часа.

  Основните причини за протеста, под наслов "БОЯНОВО ЗА БЪЛГАРИТЕ! БЕЖАНЦИТЕ ВЪН!", e информацията, че в изоставените казарми до селото, в палатки и фургони, ще бъдат заселени повече от 2 000 мигранти.
  В Бояново живеят 700 души, предимно възрастни хора, което означава, че ще се превърнат в малцинство в собствената си родина – България. Кметът на Бояново Кръстьо Драганов официално не е информиран за това решение, а държавата мълчи за решението си да настани бежанците в казармите.

  Обществеността в с. Бояново е обезпокоена от липсата на информация. Липсва публично обсъждане, както и каквито и да е било обсъждания за повишаване на сигурността, която и към момента кара хора да не спят спокойно. Настояваме държавната и местната власт да излязат с официално становище по случая, по който за момента жителите на Бояново са държани в пълно неведение.
  Протестът на 29 октомври няма да бъде последен! Ако институциите продължат да отказват информация, сме готови на нови протести!


  добавил:k0kichaдата: 2016-10-18 20:05:07
  Споделете тази статия: • забележка: Трябва да сте влезли в профила си за да добавите коментар!