Новини от село Бояново:

Ако имате някакви новини свързани със село Бояново, споделете ги...

 • Протестен митинг срещу настаняването на бежанци в Бояново

  Вот: 0/5 (0 Гласа)

  Днес се проведе протестния митинг срещу настаняването на бежанци на територията бившето зенитно поделение в Бояново. На митинга присъстваха стотици хора от много области в страната ни, хора свързани със селото по някакъв начин и такива, осъзнали, че това не е местен проблем, а заплаха за националната сигурност и идентичност. Макар и не многоброен, протеста беше грандиозен по своята същност. Имаше представители от различни формирования, неправителствени организации, както и екипи на всички национални медиите.
  Вчера на среща на вътрешния министър Румяна Бъчварова с областния управител и кмета на Бояново е конкретизирала, че в бившото зенитно поделение ще бъдат поставени 52 фургона и в тях ще бъдат настанявани временно до 300- 330 мигранти, като лагерът ще бъде от затворен тип. Областният управител на Ямбол Димитър Иванов увери, че след разкриването на центъра, за гарантиране сигурността на селото, ще бъде осигурено засилено полицейско присъствие. Той определи за невярна и спекулативна информацията, че в Бояново ще се настаняват над 2000 души.
  След протестните действия на площада част от протестиращите, пътуващи в посока Ямбол са блокирализа за 20 минути пътя между Ямбол и село Окоп. Движението е било преустановено.


  добавил:katiaдата: 2016-10-29 18:33:38
  Споделете тази статия: • Протест 29.10.2016
  vancheto:(11-01-16) 2 0
  Не временно, не 300 - 330 мигранти, но дори и 3-ма, не трябва да допуснем в Бояново! Време е българите да се събудят от апатията, от натрапчивото усещане, че нищо не зависи от тях,от егоистично усещане, че всеки трябва да спаси само себе си и че не го е грижа за съдбата ни като народ! Честит празник, българи - Денят на народните будители!
  забележка: Трябва да сте влезли в профила си за да добавите коментар!